Recensie Speedlink muizen en matten

speedlinkRecensie door Aad van der Drift – Een van de meest onderschatte, maar zeer belangrijke onderdelen van een computer is nog altijd de muis. Voor mij is het ontbreken van dit kleinood een reden om niet al te veel gebruik te maken van mijn iPad als kantoor accessoire.

speedlink-2Muisfabrikanten zijn er te kust en te keur net als soorten muizen. Zelf kan ik het bijna nooit nalaten bij mijn plaatselijke computerwinkel even te kijken wat er voor moois in de schappen ligt.

Zo kwam ik onlangs het merk Speedlink tegen. Naast de eenvoudige zwarte muis hingen matten, pols ondersteuners en een trackball. Reden om eens te kijken of dit materiaal de moeite waard is. De verpakking van Speedlink oogt in elk geval degelijk. Na wat zoeken ontdek ik dat het hier om een Dspeedlink-3uits bedrijf gaat. Ik probeer eerst een polsondersteuner die ik bij schrijven van deze recensie nu reeds 2 weken op mijn bureau heb liggen. Ik moet erkennen een mooi, schoon ding. Het blijft door een speciale antislip-laag prima liggen. (Speedlink Vellu Gel Mousepad, ca. 14,-) . Dezelfde kwaliteit tref ik aan bij deLAX wrist rest Gelpad, ca. 10,-) Een zwarte bobbel die je voor je muismat kunt neerleggen. Mijn voorkeur is toch de eerder genoemde Vellu gel mousepad, daar zit alles al aan elkaar.

Nog nooit had ik een ergonomisch wristpad geprobeerd, prijs ca. 15,- ) al zag ik zo’n geval wel eens bij de schooladministratie. Wie echter net als ik veel achter een pc zit kan ik na enige weken gebruik zoiets aanbevelen. Deze wristpad is een zwarte balk en ligt op mijn bureau om uit te proberen, ik wil hem niet meer kwijt. Kortom een aanrader.

De geluidsarme muis een Speedlink Calado Silent mouse (ca. 22,-) is een donkere en sombere ogend geval. ER ontbreekt niets aan deze muis, dus lijkt het een gewoon ding. Hij ligt lekker in de hand en is inderdaad stil, niemand hoort je nog op de knoppen klikken. In het midden zit een DPI-switch, die heb ik uitgeprobeerd, maar vond daar geen meerwaarde. Dat laatste kan natuurlijk aan mij liggen want de fabrikant stelt dat door de juiste DPI in te stellen je nauwkeuriger kunt werken. Hoe het ook is, met deze muis heb ik verder een prima muis.speedlink-1

Als voormalig secretaresse gebruikt mijn echtgenote deAptico trackball. (ca. 43,-). Volgens speedlink heeft deze muis, in tegenstelling tot de traditionele muis, geen bewegingsruimte nodig. Extra opvallend voordeel: Door de rustige plaatsing van de hand voorkomt de APTICO Trackball tegelijkertijd inspannings- en vermoeidheids-verschijnselen van het handgewricht. Na enige weken is mijn vrouw er zeer content mee en wordt het moeilijk haar het device te ontnemen en op school aan leerlingen ter beschikking te stellen.

En mijn computer winkel, ik wist het wel, die verkopen kwaliteit en daar hoort Speedlink bij.

This entry was posted in ICT, Recentie and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.