PRESENTATIE HULP 1: SHAKESPEAK

imageShakespeak is een PowerPoint-plugin waarmee tijdens een PowerPointpresentatie kan worden gestemd via sms en/ of internet.
In een dia kan een vraag of stelling geplaatst worden, waarop de toehoorders kunnen reageren met bijvoorbeeld een mobiele telefoon. De resultaten zijn direct zichtbaar in de presentatie.
Deelnemers kunnen op deze wijze de bijeenkomst verlevendigen en interactiever maken.

 

Benodigdheden van de toehoorder
Bijna elke toehoorder is in het bezit van minstens een mobiele telefoon, meestal een smartphone. Stemmen met shakespeak kan via internet, maar dus ook via sms. Vaak zit aan sms nog wel kosten verbonden, daarom is internet te prefereren.

Benodigdheden docent
Download eerst gratis  software van Shakespeak. Meldt u aan voor een gratis account welke kosteloos in te zetten is tot 20 personen. (bent u met een grotere groep vorm dan kleine groepjes).
Installeer de software.

Gebruik
Gebruik van Shakespeak tijdens een presentatie is zeer eenvoudig. Voor de toehoorders is het een kwestie van tijdig invullen

Shakespeak Gratis te downloaden http://shakespeak.com
Hoe wordt het gebruikt? De software is geïntegreerd in PowerPoint. U dient binnen PowerPoint de vragen in uw presentatie op te nemen op een computer waarop de software is geïnstalleerd.
Welke mogelijkheden biedt het systeem? Het systeem kent de basismogelijkheden: Anoniem en niet- anoniem stemmen  Open- en gesloten vragen/antwoorden
Stemmen middels SMS, internet of twitter,
Voordeel Bijna iedereen is reeds in het bezit van een mobiele telefoon dus geen aanschafkosten voor stemkastjes
Nadeel Wie geen wifi of 3G/4G heeft moet betalen voor de verbinding via sms
Instructievideo http://www.shakespeak.com/how-to-use-shakespeak-during-all-your-presentations/
Handleidingen Handleiding Shakespeak
Didactische handleiduing UMCG 
This entry was posted in ICT, Onderwijs and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.