AMBER POELS WINT IPAD

2015-12-15 10.48.29Donderdag 13 december gingen ruim 100 leerlingen uit de Kerklaan naar de film de Kerstvloed. De Kerstvloed van 1717 was een zware noordwester storm met vloed die huishield in Noord-Nederland en langs de kusten van Duitsland en Denemarken. Duizenden mensen kwamen om toen de dijken doorbraken en een paar dagen later de winter inviel. De Noordzeekust van Nederland, Duitsland en Denemarken werd imageeen rampgebied. Deze rampzalige gebeurtenis is onderwerp van de speelfilm.

Een zuidwesterstorm hield dagen lang aan tot de wind in die Kerstnacht met een orkaankracht naar het westen draaide. Dijken begaven het. Onder meer de Oude Dijk bij werd voor een groot deel weggeslagen. In het rampgebied van Nederland, Duitsland en Scandinavië kwamen 14.000 mensen om het leven.

Voor de film werd er een praatje gehouden en was er een quiz. Amber Poels uit klas A1+ had alle vragen goed. Afgelopen dinsdag kreeg Amber haar prijs, een nieuwe iPad, uitgereikt door medewerkers van de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s.

image

This entry was posted in Nederland, Onderwijs and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.