Masterclass interviewen in Zuidlaren

image

Op maandag 3 november kregen leerlingen uit klas z3a les van gastdocent Mischa van den Berg. Mischa is hoofdredacteur van RTV Noord en was als televisie- journalist een bekende interviewer. De masterclass werd georganiseerd ter voorbereiding van de YouTube-onderwijs-wedstrijd Tube Your Future. Hierin is het de bedoeling dat een professional met een technisch beroep bevraagd wordt over zijn werkzaamheden.
Na een stevige theoretische verhandeling waarin vooral “luisteren en spanning behouden” centraal stond moest iedereen aan de slag. Alle leerlingen moesten onder toezicht van Mischa een interview houden van 2 tot 4 minuten. Mischa gaf iedereen na afloop aanwijzingen hoe ze een interview de volgende keer nog beter konden doen. Gaande de intensieve middag zag je dan ook de kwaliteit van de interviews verbeteren.
Informatie over Tube Your Future is hier te vinden: http://www.tubeyourfuture.nl/

This entry was posted in Onderwijs and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.