Openbrief aan Hermannus Blok

Beste Hermannus,

Op de website van het Dagblad van het Noorden stond dat je door de gemeente fietste en zag dat er verkiezingsposters over elkaar heen geplakt zijn en dat ze soms zelfs zijn afgescheurd.
Een slordig gezicht in onze mooie gemeente.

Uiteraard is het je toen ook opgevallen dat onze partij, D66, jullie heer Slob verruilde voor onze heer Pechtold.

Daarvoor een welgemeend excuus. Toch wil ik graag voor onze plakkers opkomen. Die gaven namelijk aan het ook heel vervelend te vinden om over een andere poster te moeten heen plakken.

Ze werden er zelfs door een boze mevrouw over aangesproken.

In weerwil van de voorschriften, die we als gemeente hebben gemaakt, waren er namelijk partijen die een erg grote poster hadden geplakt, waardoor wij gedwongen werden een uitweg te zoeken.
Helaas hebben wij toen over jullie affiche heen geplakt omdat er maar liefst drie affiches van de Christen Unie op één bord prijkten.
Hopelijk heb je dat ook gezien tijdens je fietsronde. Ik heb in elk geval een foto van die plek gemaakt (bord bij toegang de wijk de Brake). Die voeg ik bij deze open brief.

Jij vindt de borden niet meer van deze tijd. Een leuk idee om daar eens over na te denken. Ik denk echter wel dat democratie bestaat bij de gratie van voorlichting. Waarom dan niet op deze ouderwetse manier? Partijen kunnen zo hun actieve betrokkenheid bij de burgers overal op straat tonen. Uiteraard sta ik volledig open voor betere ideeën, ik hoor die graag van je.
Overigens vraag ik me af of je wildplakken niet in de hand werkt als er nergens meer ruimte is op de gemeentelijke borden.

Het wegscheuren van affiches hoort natuurlijk niet, maar tegenover mijn huis zie ik langzaam de poster van de heer Buma naar voren komen. Vaak is ondeugdelijk plak de reden hiervan.
Dat de Christen Unie nog een flinke lik over had weten we, maar daar had ik het al eerder over.

Vriendelijke groeten,
Aad van der Drift (raadslid D66, gemeente Winsum)

bijlage:
image

 

 

 

Openbrief naar aanleiding van bericht op website DvhN 4 september 2012, klik hier voor de link naar dat artikel.

This entry was posted in Politiek, Winsum and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.