SSO op Zernike College

SSO staat voor Single Sign-On, dat wil zeggen: eenmalig aanmelden. Zoals de titel duidelijk maakt is deze SSO bedoeld voor Live@edu. Het idee van SSO samen met Live@edu is dat je slechts één maal je inloggegevens hoeft in te voeren. Bij het Zernike College is de situatie dat je moet inloggen op het domein met dezelfde inlognaam als voor de E-mail. Dit is één van de drie situaties die het toepassen van SSO mogelijk maakt.
Om het je gebruikers nog makkelijker te maken kun je een snelkoppeling op het bureaublad van je gebruikers zetten, waarmee ze direct naar de web mail gaan. Ook kun je een link maken op de bedrijfswebsite als deze aanwezig is. Voor de gebruiker scheelt dit tijd, omdat deze dan na het aanmelden op een pc niet ook nog eens voor de mail behoeft aan te melden en meteen daarheen door kan klikken. Dit stuk is geschreven voor beheerders die SSO willen implementeren in hun school.
Klik hier om het door onze stagiaire, Peter ten Raa gemaakte document te downloaden.

This entry was posted in ICT and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.