BERENLOOP 2013 ziet Beren op de weg

Na de afgelasting van Lauwersoog-Ulrum nu weer een halve marathon geteisterd door weer en wind. Volgens de website van de Berenloop http://www.berenloopterschelling.nl is er een calamiteitenteam bijeengekomen welke de wedstrijd heeft afgelast.

“Het calamiteitenteam heeft moeten besluiten om ook de halve marathon af te gelasten. Dit vanwege de te verwachten extreme weersomstandigheden. Het KNMI verwacht op de Wadden tot in ieder geval twee uur vanmiddag stormachtige wind (windkracht 8) in combinatie met buien. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en zware windstoten (tot windkracht 9). Het KNMI heeft code geel afgegeven”.

Het nieuws stond pas na 8 uur op de site, mijn boot zou ok 7.30 vertrekken. Rare jongens daar op het eiland, dat er vroege vertrekkers waren hadden ze kunnen weten. Nu ja ik ging niet met Doeksen maar de EVT (concurrent van Doeksen) Wellicht heeft het daar aan gelegen.

Inmiddels waait het wel, maar het zonnetje geeft geen gewag van slechte weersomstandigheden op de Wadden. 

Even kijken op de buienradar: weer en wind duiden op heerlijk (koud) strandweer.

imageimageimage

imageimage
 Ook de webcam van Terschelling geeft mooi weer aan.

Ik vertrouwde de berichtgeving niet en ben maar niet gegaan. Scheelde achteraf toch een hele dag, maar toch blijft de vraag. Was aflasten nodig?.

This entry was posted in Hardlopen, Wadden and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.