BASKETBAL Gasterra Flames – Ares 104-61 door de 100 punten barrière

Zaterdagavond in de volle Martiniplaza genieten van basketbal. De zeer goed spelende ploeg van Marco van der Berg wint met 104- 61 van het zwak maar wel zo leuk spelende Ares uit Leeuwarden. Als die ploeg scoort dan is het vaak erg mooi en leuk om te zien. Als enige klapte ik daarvoor op de overigens stille tribune.
Ruim 3000 toeschouwers zien hoe met name Jason Dourisseau (20 punten).

Flames speelde als team erg sterk en gaf de formatie uit Leeuwarden, zoals dat hoort, geen schijn van kans.
Na een 7-0 begin werd het nog 15-15, maar daarna ging het snel de hele wedstrijd bijna met het dubbele van wat Ares op het scorebord bracht.

Vanaf 18-16 scoorde Flames liefst 22 punten op rij, waarvan er 12 gemaakt werden door Matthew Otten. Na ruim twee minuten in het tweede kwart stond het 40-16 voor de thuisploeg en was de wedstrijd feitelijk al beslist. Aron Royé bepaalde in de laatste seconde de ruststand met een driepunter op 60-35.

Na een voorzichtig begin na de pauze leek het alsof GasterraFlames op jacht ging naar het doorbreken van de honderdpunten grens. Henry Bekkering was daar uiteindelijk met een driepunter (101) verantwoordelijk voor.
Jason Ellis bepaalde de eindstand op 104-61, onbegrijpelijk dat het zo goed spelende Groningen eerder in Leeuwarden verloor, deze wedstrijd was Ares totaal kansloos.
Flames is koploper in de Dutch Basketball League met 48 punten uit 26 wedstrijden.