eBeam Edge Legamaster

Recensie door Aad van der Drift i.s.m. Justin Nawidjaja – systeembeheer

eBeam Edge van LegamasterEr zijn scholen die de aanschaf van een kostbaar digibord niet kunnen of willen bekostigen. Ook zijn er genoeg plekken waar het niet handig is om een bord te plaatsen. Als een interactief bord ondanks diverse bezwaren toch gewenst is dan zijn er meerdere mogelijkheden om dat te realiseren. Diverse bedrijven weten maar al te goed wat de kracht van een digibord is en spelen dan ook op deze vraag in.

Tot nu toe waren er een heleboel varianten die min of meer een digibord benaderden. De meest bijzondere in deze is wellicht een tot digibord om te bouwen Nintendo Wii. Hoewel erg grappig is dit een niet al te serieus te nemen mogelijkheid, immers een goed digibord is eenvoudig in te zetten en heeft goede sensoren om nauwkeurig te werken.

eBeam EdgeEen product dat m.i. voor het eerst de werkelijkheid van een eenvoudig digibord benadert is de eBeam Edge van Legamaster. Meerdere malen heb ik dit Legamaster product getest en telkens wees dit uit dat de eBeam edge goed werkt. In elk geval ben ik zo enthousiast dat er een in de school komt te hangen. De eBeam Edge is eenvoudig aan te sluiten. De gebruikshandleiding is nauwelijks nodig. Wel is het zaak de beamer vooraf op een vaste plaats af te stellen. Dat laatste om het interactieve bord niet telkens opnieuw in te regelen voor een juiste positiebepaling (kalibreren).

LegamasterNa installatie van de cd-rom kun je met de bijgeleverde pen of gewoon je computermuis de Legamastersoftware openen. Uiteraard is het noodzakelijk eerst te kalibreren. Dat laatste gaat heel eenvoudig door negen kruisjes aan te klikken. Net als alle andere digibordensoftware voorziet Legamaster de gebruiker van een set hulpmiddelen. Bij Legamaster spreekt men overInteractieve tool circle, software die geschikt is voor XP, Vista als Windows 7.

In deze software zitten eenvoudige mogelijkheden als tekenopties, plaatjes, tekst en kleurtjes. De simpele circle software werkt heel makkelijk. De pen bij de eBeam Edge wordt een stylus genoemd. Deze stylus lijkt qua functionaliteit sterk op een muis, waardoor er meer mogelijkheden bij het werken op het bord mogelijk zijn. Deze mogelijkheden zijn, weliswaar na wat oefening, erg handig.

eBeam EdgeDe eBeam Edge werkt met standaardprojectoren en is geschikt voor zowel Windows als Apple. Dankzij magneten onder de eBeam Edge kan deze snel en gemakkelijk aan een stalen oppervlak bevestigd worden. De eBeam Edge wordt ook nog eens met stalen bevestigingsplaten voor niet-magnetische oppervlakken geleverd, zodat hij altijd op dezelfde plek geplaatst kan worden en kalibreren minder vaak noodzakelijk is. Het makkelijkst is natuurlijk een magnetisch whiteboard, voor een normaal white-board zijn er plakstrips bijgeleverd.

Wie wil zien hoe eenvoudig en goed de eBeam Edge kan klikken op dit door ons gemaakte Youtube filmpje. Een eBeam Edge kost ca € 800,- en is bij Legamaster Nederland te bestellen.

Aad van der Drift (oud-aardrijkskunde docent) is ict-coördinator op het Zernike College en verantwoordelijk voor de opbouw van de website aldaar. Tevens adviseert hij scholen en instellingen over de op- en uitbouw van hun websites. Zie ook avddrift.it. Deze gebruikersrecensie schreef hij samen met Justin Nawidjaja, stagiaire systeembeheer.

This entry was posted in Recentie and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.