Stichting 55+ Adorp/Sauwerd/Wetsinge verrast met D66 taart

imageADORP – Tijdens de inloopochtend van de Stichting 55+ Adorp/Sauwerd/Wetsinge van afgelopen maandag in dorpshuis Artharpe, kwam er verrassend bezoek: fractievoorzitter van D66 in de Winsumse raad Aad van der Drift.

Hij had een smakelijke en grote taart bij zich, die in het kader van Valentijnsdag werd overhandigd aan voorzitter Klaas Wiersema. D66 brengt elk jaar rond Valentijnsdag een taart naar een persoon of organisatie, die zich inzet voor de leefbaarheid in de samenleving. Zo ging de traktatie vorig jaar naar de gemeentelijke sneeuwschuifploeg, die er in februari al een barre tijd op had zitten.

‘De Stichting 55+ Adorp/Sauwerd/Wetsinge’, zo vertelde Van der Drift ‘zet zich op een bijzondere wijze in voor de leefbaarheid van vooral senioren in de voormalige gemeente Adorp. Voor de bewoners ervan wordt erg veel georganiseerd op divers gebied. Zo is er voor elk wat wils. Dat deze activiteiten aanslaan, blijkt wel door de permanent grote opkomst’.

Wiersema was aangenaam verrast door de geste van D66. De taart werd snel naar de keuken gebracht en in stukken gesneden, zodat de bezoekers er direct van konden smullen.

Tijdens de inloopochtenden van de Stichting is steeds de computerhoek ingericht, waar vrijwilligers uitleg geven over het gebruik er van. Voor Van der Drift, van huis uit geograaf, maar al jaren actief in de IT-sector, was de aanwezigheid van die digitale hoek voldoende om een enthousiast betoog af te steken over de eindeloze mogelijkheden, die de digitale wereld biedt. Hij realiseerde zich ook wel dat voor ouderen de logica ervan soms problemen geeft, maar betoogde dat die logica heel goed is aan te leren.

Hij trakteerde de aanwezigen vervolgens op een kijkje in zijn blog, dat hij bijhoudt over zijn tocht langs het Pieterpad. Hij liet een kaart zien en niet alleen veel foto’s, maar ook filmpjes ondersteund door muziek. Dat was een schot in de roos.

Daarna brak hij een lans voor de ‘sociale media’, die volgens hem steeds belangrijker worden om te kunnen communiceren. Daarbij verloor hij niet uit het oog, dat je ‘wel eerst over een drempel’ heen moet. Voor de bewoners in de voormalige gemeente Adorp zijn er op dit gebied geen problemen. Medewerkers van de digitale hoek zijn maar al te zeer bereid om beginners op het gebied van de sociale media op weg te helpen.

Na afloop van het verhaal van Van der Drift kwam er heel wat los. De aanwezigen wilden weten hoe het met de veiligheid van het surfen op het net zat. Ook bleek dat de problemen bij KPN, waar hackers zich toegang hadden verschaft, de bezoekers niet was ontgaan.

(eerder verschenen in de Ommelander Courant van 16 februari 2012)

This entry was posted in Politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.