DIIGO

tool 11 uit BoekTweePuntNul

011-diigo-boektweepuntnulDiigo staat voor Digest of Internet Information, Groups and Other Stuff. Het is een Engelstalige social bookmark website, waarmee je onder andere links naar webpagina’s kunt bewaren (bookmark) en delen met anderen (social). Je kunt kiezen om je bookmarks voor jezelf te houden (private) of te delen met anderen (public). Binnen Diigo kun je bookmarks verdelen in lijsten. Zo kun je eenvoudig een bibliotheek aanleggen van al je gevonden pagina’s. Om het zoeken te vereenvoudigen is het mogelijk etiketten (tags) aan je bookmarks toe te voegen. Om Diigo te gebruiken heb je een toolbar (werkbalk) of diigolet (eenvoudige werkbalk) in je webbrowser nodig. De laatste biedt minder mogelijkheden maar is voldoende om gevonden websites in Diigo op te slaan. Beide mogelijkheden zijn beschikbaar voor alle bekende webbrowsers..

Links

http://meestermichel.edublogger.nl/2011/10/20/boektweepuntnul/
http://www.diigo.com

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.