Komt Live@edu binnenkort in it’s learning?

Tijdens de jaarlijkse BETT 2011 (British Educational Teacher Trade fair) lichte een van de medewerkers van it’s learning het tipje van de sluier. Al enige tijd is er vanuit het onderwijs een toenemende vraag om ook Live@edu te integreren in hun elektronische leeromgeving. Inmiddels is dit bij 45 scholen in Engeland rond de kerstdagen al succesvol als pilot project gebeurd.

Hier in Londen was het mogelijk de  eerste stappen van it’s op het Live@edu pad te bekijken. Dat was nogal teleurstellend, want behalve het administratie systeem was er van integratie nog geen sprake. Al in april 2010 kondigde it’s learning aan een integratie op handen zou zijn. (zie ook http://itslearninggb.publishpath.com/first-liveatedu-migrations)
De getoonde administratie module is duidelijk. Leerlingen met een live@edu account zijn allemaal terug te vinden en iedereen is in een zgn rol (hierarchie) in te delen. Handig is dat er vanuit live@edu ook automatisch gebruikers toegevoegd en verwijderd kunnen worden.
Voor de gebruiker is de mail-omgeving wel helemaal aangepast. Het welbekende outlook beeld is vervangen door een it’s learning omgeving. Helaas is dat qua wijzigingen voorlopig alles, andere zeer handige mogelijkheden van Live@edu zijn nog niet opgenomen in de leeromgeving. Officieel omdat er de komende tijd het een en ander gaat veranderen met de licentie van live@edu.

Hoe beperkt ook, het is te hopen dat de Nederlandse afdeling van it’s learning binnenkort ook in Nederland gaat beginnen met deze inpassing.

This entry was posted in ICT and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.