e-tool 21 – DropBox

Makkelijk op school en thuis werken.

Dropbox is een ideaal programma om mee te werken in the cloud. Waar je ook bent, zo lang je een internetverbinding hebt zijn je bestanden bereikbaar en actueel.Een groot voordeel is dat de bestanden niet alleen met een webbrowser, maar ook als map op je pc beschikbaar zijn. Dropbox is gratis en kan ook grote bestanden aan; een videofilmpje van meer dan 350 MB is geen probleem. Foto’s sleep je er gewoon heen en je hebt zelfs direct een gallery. Het mooiste van Dropbox is dat je het op meerdere computers kunt installeren en dat dropbox automatisch je bestanden synchroon houdt. Kortom, Dropbox is een fantastisch programma om als back-up te gebruiken.

Hoe werkt het?

  • Ga naar www.dropbox.com
  • Installeer het programma
  • Na de installatie maakt Dropbox een specifieke My Dropbox-map aan op de harde schijf. Je kunt overal deze map neerzetten (standaard onder Mijn Documenten).
  • In die Dropbox map drop je de bestanden (of mappen) naar keuze.
  • De inhoud van de map wordt gesynchroniseerd met die van dezelfde map op andere toestellen waarop Dropbox geïnstalleerd staat. Dat gebeurt automatisch, zodra de apparaten opgestart zijn.
  • Via getdropbox.com kun je overal inloggen om bij de bestanden te komen De inhoud van My Dropbox-map wordt ook nog gesynchroniseerd met persoonlijke en beveiligde Dropbox-ruimte op internet. Zo krijg je dus vanaf elke internetcomputer toegang tot de eigen bestanden.
  • Andere personen kun je (beperkte) toegang gunnen tot jouw Dropbox, er is zelfs een speciale dienst voor: AirDropper. Met deze gratis applicatie is het eenvoudig om bestanden uit te wisselen met anderen.
  • Dropbox werkt op Windows, Apple, Iphone, Android en Linux. Het is ook een goede documenten uitwisselaaar voor de Ipad. Wie aan 2 GB niet voldoende heeft kan voor $ 99, – 50 GB nemen.

Link: 5 Apps voor Dropbox

logoictnieuws4Voorheen gepubliceerd op de website van onderwijs ICT nieuws: www.ictnieuws.nl

This entry was posted in Tools and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.