e-tool 19 – Wallwisher

wallwisherLeerlingen kunnen een Post-it met ideeën of onderwerpen over thema’s of lesinhoud maken. Het is online, dus thuis kan er daarna nog eens naar gekeken worden. De Post-its kunnen bestaan uit plaatjes, muziek, video of tekst. Met Wallwisher kun je bijna direct aan de slag. Ga naar de website en je kunt zelfs zonder inlog aan de slag.

 

  1. Je kunt een nieuw account maken met inloggegevens, maar het is ook mogelijk om hiervoor je Google account te gebruiken
  2. Klik daarna op build a wall en maak een Wall aan.
  3. Het is mogelijk meerdere Walls te maken (bijvoorbeeld per klas één). Vul wel alle gegevens per Wall in.
  4. Je bepaalt zelf wie wat mag zien.
  5. Achtergrond plaatje en titel moet je invullen.
  6. Klik op Done en de Wall staat gereed.
  7. Om Notes toe te voegen hoef je alleen maar te klikken in het dan nog lege veld.

Het is ook nog eens mogelijk meerdere Walls te maken. In een soort Homepage kun je telkens de gewenste Walls opvragen. Als de Wall klaar is kun je er op eenvoudig wijze in werken. Klik op de Wall pagina en voeg toe. Gelukkig is het geheel ook beveiligd, alleen de eigenaar bepaalt wie wat definitief in de Wall zet. Deze online software is deelbaar met ruim 280 andere sociale software (in elk geval met Twitter, Hyves en Facebook.) De makers zijn niet geheel van humor gespeend. Lees dit bericht om alle info op luchtige wijze door te nemen.

logoictnieuws4Voorheen gepubliceerd op de website van onderwijs ICT nieuws: www.ictnieuws.nl

This entry was posted in Tools and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.