e-tool 17 – Digibord Toolbar

Bij Schoolbordportaal en Digibord op School zijn speciale toolbars ontwikkeld voor digiborden. Wie ze allebei wil gebruiken kan dat doen. Dat is echter niet aan te bevelen, want het wordt dan al gauw een volle bovenkant van je browser. Voor het VO geef ik de voorkeur aan Digibord op School met de Digibord Toolbar. Schoolbordportaal is wellicht handiger voor het PO.
De toolbar Digibord op School laat zich heel eenvoudig installeren.
Ga naar de website: http://digibord.ourtoolbar.com

 

  1. Klik op Free Download
  2. Op de vraag of u de software wil uitvoeren klikt u op Uitvoeren
  3. Voor ongestoorde werking op een digibord klikt u alle vinkjes bij het installatieveld aan.
  4. De Toolbar is geïnstalleerd.

Heel kort kunnen we u door de Toolbar heen sluizen. Eerlijk gezegd valt er niet zo heel veel te leren om goed met de toolbar om te gaan. Daarom kort een voorbeeld van een Aardrijkskunde lesbeschrijving: over Vulkanen. De leerlingen komen druppelgewijs binnen, de klok staat op het Digibord reeds aan (toolbar->Tools-> Rekenen klokken, NS klok)

De inleiding voor de les kan eenvoudig en direct, (toolbar: -> Ak->Vulkanen-> Bovenaan staat een link, gaat naar vulkane.net (een Duitse website met heel veel informatie over ’s werelds bekendste vulkanen als Mount St. Helen en de Krakatau.) Diverse filmpjes verlevendigen de les alvorens tot de achterliggende theorie m.b.t. plaattectoniek over te gaan.


(toolbar: AK-> Aarde->opbouw van de aarde.)
Je komt dan direct bij een prachtige animatie van de plaattectoniek

logoictnieuws4Voorheen gepubliceerd op de website van onderwijs ICT nieuws: www.ictnieuws.nl

This entry was posted in Tools and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.