Met leerlingen op bezoek in de Tweede Kamer

Eenentwintig zeer gemotiveerde leerlingen mochten in het kader van de Culturele week op excursie naar de Tweede Kamer. Hoewel dat niet zo bijzonder lijkt was dit wel uitzonderlijk bezoek.
Dankzij Walfred Haans, fractiemedewerker en tevens docent op onze school konden deze leerlingen de werkkamers van bekende politici van dichtbij bekijken, werd er vergaderd in de fractiekamer van de PvdA en kon men even over de drempel van de Tweede kamer.
Deze Kamer was volgens een aantal deelnemers kleiner dan ze op televisie lijkt.
Slechts een enkel kamerlid kwam men tegen, het is immers reces. Toch was de heer Tunahan Kuzu zo vriendelijk een flinke discussie met de leerlingen aan te gaan. Onderwerpen als democratie, moties, amendementen, motivatie, Wilders, Eerste kamer en PowNews kwamen aan de orde. Iedere leerling stelde minstens een vraag en kreeg daar uitgebreid antwoord op.
Klik hier voor de foto’s.

This entry was posted in Onderwijs and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.