Aad loopt met Aad

image

Ik kwam Aad tegen in imageSchiermonnikoog, nee ik had hem niet opgezocht, Aad kwam op mij af. De naam Aad is een naam die hier in het Noorden niet vele voorkomt. Toen hij mij begroette wist ik zeker dat deze Aad uit het westen kwam. Zijn accent verried hem trouwens ook. Ik ben geboren in onze regeringsstad, mijn opa heette Aad en ook nog een oimageom en een neef. Maar veel meer Aad’s ken ik niet. Ja die Aad van den Heuvel, maar dat is een tv Aad. Uiteraard komt ook deze Aad uit het westen.
Aad Steylen, zo stelde hij zich voor. Aad is78 jaar en vandaag met zijn club op het eiland. Net als ik zou hij de 10 mijl gaan lopen. Aad is geboren op 1 augustus 1935 en is Nederlands recordhouder op de 10 mijl geweest. (1967 in een tijd van 50 minuten en 30 sec.)

De speaker op Schier roemde de man om zijn prestatie in 1968. Ik zat toen ‘s ochtends als 12 jarige in Zwolle voor de buis gekluisterd. Waarschijnlijk niet voor de marathon waar Aad voorbij kwam. Aad Steijlen liep tijdens de olympische spelen in Mexico een tijd van 2 uur 37 en werd toen 27e.

Aad is in Schiermonnikoog met zijn loopgroep. Of hij nog trainer is van de groep weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat dit de oudste loopgroep van Nederland is. Die heeft hij ruim 46 jaar geleden opgericht. De groep traint vooral op de Posbank. Deelname aan zijn loopgroep is gratis, het is duidelijk het is een man met passie voor het lopen.

Bescheiden start hij achteraan, ik wil met hem mee te lopen. Als hij later aangeeft dat ik moet gaan doe ik dat. Uiteindelijk eindig ik 7 minuten voor hem.
Ik loop na mijn finish hem tegemoet. Dat doen er meer, ook zijn loopgroep onthaalt hem hartelijk. Met zijn allen passeren we de finish. Hij als eerste Aad met nummer 15 en ik als tweede met nummer 152.

Filmpje youtube:

Interview met Aad Steijlen
This entry was posted in Hardlopen and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.