A plus met de Franse slag

KnipselLeerlingen uit de eerste klassen Aplus hebben een een bezoek gebracht aan het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Tot 3 november is daar een zeer goed aangeschreven tentoonstelling, ‘Asterix & Obelix, met de franse slag’ te zien. De tentoonstelling is afkomstig uit Frankrijk en werd geproduceerd door 9eArt+ voor het Internationale Festival van het Stripverhaal van Angoulême. Daar werd de tentoonstelling bekend met de naam ‘Uderzo in Extenso’.

Tijdens het bezoek werden de zeven thema’s, waaronder Beweging, Personages, Sfeerbeelden en Pers aan de hand van opdrachten uitgewerkt. Tussen de bijzondere decors, kon gewerkt worden in een film- en leeshoek. De Franstalige teksten gaven veel aanleiding om met elkaar te proberen deze te vertalen. Uiteraard waren de docenten Frans daarbij zeer behulpzaam. Foto’s staan hier.

This entry was posted in Geen categorie and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.