GOOGLE ART PROJECT

tool 29 uit BoekTweePuntNul

imageOp een schoolreisje met bijvoorbeeld HAVO 4 weten nogal wat leerlingen het te presteren het museum in slechts 10 minuten te doorgronden – denken ze…
Maar kunst en cultuur zijn lastig te doorgronden zaken.

Google lijkt nu een praktische oplossing gevonden te hebben, de Art Project gallery. “Explore museums from around the world, discover and view hundreds of artworks at incredible zoom levels, and even create and share your own collection of masterpieces.” Zo is dit Google experiment het beste te omschrijven.

Driehonderd zestig graden rondkijken op een manier die aan Streetview doet denken en, wat nog mooier is, geheel zonder enige kennis van ICT lukt het al.
Heel bijzonder is dat je erg ver kunt inzoomen. Het is inclusief een korte beschrijving van het betreffende kunstwerk, en het is verbonden met een YouTube kanaal.
Je kunt in het museum rondkijken, maar je ook in een bepaald werk verdiepen. Bovendien kun je een persoonlijke ‘collectie’ samenstellen uit meer dan 1000 kunstwerken. Daar kun je commentaren aan toevoegen en ‘jouw’ collectie kun je ook weer delen met anderen.

De Nederlandse musea die in Google Art Gallery staan zijn:

  • Rijksmuseum Amsterdam
  • Van Goghmuseum Amsterdam

Eigen collectie:
Daarvoor hoef je alleen maar in te loggen met je Google account.
Klik daarvoor op + Create an Artwork Collection

Google Art Project

 

Links:
Youtube kanaal
: http://www.youtube.com/googleartproject
Art Project Gallery: http://www.googleartproject.com

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.