GLEIMTUNNEL Seks statt Verkehr

In juli 2015 maakten wij een regenbui van ongekende omvang mee. Wij waren op dat moment net aan de andere kant van Berlijn maar toen we weer in de Gleimstrasse kwamen bleek de Gleimtunnel ondergelopen. In de tunnel staan opnieuw auto’s geparkeerd, net als toen. Bijzonder dat er weer auto’s staan die lange tijd niet gereden hebben, gezien de enorme laag stof die op de auto’s ligt. Waarschijnlijk weten de eigenaren niet dat in 2015 door hevige regenval de meeste auto’s zwaar beschadigd waren door dat ze tegen elkaar aan waren gedreven. De waterschade was dermate groot dat de tunnel pas op 14 januari 2017 weer open ging voor het verkeer.

Deze tunnel is wellicht het meest bijzondere stukje Berlijn dat ik ken. In 1985 was ik hier al eens (zie een ander stukje over Berlijn). Door de Muur werd de tunnel aan het zicht onttrokken.
De Gleimtunnel is een donkere grauwe onderdoorgang, en waar gaat die eigenlijk onderdoor? Er boven bevinden zich diverse hekken omdat je daar niet mag lopen, voor de rest is het een soort dijkpark.

Deze spoordijk en de spoorwegdoorgang werden tussen 1908 en 1911 gebouwd. De tunnel werd daarna een belangrijke verbinding voor arbeiders uit Prenzlauer Berg. Die liepen zo naar fabrieken zoals die van AEG in de Brunnenstrasse.

Rond de Gleimtunnel en het aangrenzende Falkplatz werden in april 1945 hevig gevochten. De Gleimstrasse werd meerdere malen door Russische en Duitse soldaten heroverd. Falkplatz (nu een park) diende als begraafplaats. Tussen 1961 en 1989 was de Gleimtunnel onbegaanbaar, de oostelijke uitgang werd geblokkeerd door de Berlijnse Muur. Met de sluiting van het goederenstation in Eberswalder Straße op 11 juli 1985 werd de spoorbaan gesloten en afgebroken.

Fietsen in de Gleimstrasse is niet veilig. Geparkeerde auto’s en mensen die denken 100 te moeten rijden in en woonwijk zijn daar de oorzaak van. Door een half verlichte Gleimtunnel is het voor fietsers zeer onaangenaam.

In januari 2017 hield een klein splinterpartijtje “Die Partei” bij de opening een opvallende actie: “Seks statt Verkehr”. Het doel was prima, men wil creatievere oplossingen voor het fietsverkeer. De Partei ageerde tegen de huidige fantasieloze oplossing met de seks-in-januari-actie. Berlijners, gewend aan dit soort gekkigheid, kwamen er niet massaal voor opdraven. En de tunnel? Er wordt gesproken over auto luw maken van de straat.

 Meer foto’s van Berlijn

Locatie

This entry was posted in Duitsland and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.