ROCKETBOOK IN DE MAGNETRON

Ondanks mijn tablet, smartphone en laptop ben ik nog steeds gek op een notitieblok.
Het ziet er soms een beetje oubollig uit als ik tijdens een overleg met IT deskundigen toch mijn pen pak. Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik nu ook een notitieblok heb met een hoog e-gehalte.
Met mijn Rocketbook kan ik het geschrevene digitaal transporteren naar …ja waar naar toe wel niet.

Werking
clip_image001Met een Frixion erasable pen van Pilot kun je in het wave-notitieblok schrijven. Hoewel het gewoon papier lijkt zie je ook vage grijze punten. Hierdoor is het duidelijk waar de inkt op het papier staat. Na het donwloaden van de Rocketbook app kun je de pagina scannen. Vreemd genoeg staat daarna ook een scheve foto weer netjes rechtop en is alles in de juiste verhouding leesbaar.
De app kan echter meer, want dankzij een handigheidje sla je een pagina desnoods op 7 verschillende plekken op. Daarbij horen een cloudservice, maar ook Google Docs, OneNote, Dropbox, Faceboek of je mail.
Het trucje zit in de speciale tekens onderaan de pagina. Door een of meer icoontjes aan te kruisen bepaal je zelf naar welke diensten de notities gestuurd worden.

Magnetron?
Wil je meer dan eens de Rocketbook gebruik dan heb je een magnetron nodig. Dankzij de Pilot Frixion pen kun je een Rocketbook namelijk hergebruiken. De inkt in deze pen lost namelijk op als hij aan hoge temperaturen wordt blootgesteld.

Zodra de notities opgeslagen zijn, en alle 80 pagina’s Rocketbook helemaal vol zijn moet je het blok verwarmen in een magnetron. Vergeet niet een koffiemok die voor driekwart gevuld is met water op het boek te zetten. ¾ met ‘m en je blok is weer zo goed als nieuw! (overigens een haarföhn werkt ook). Kijk tijdens het opwarmen wel of het wave logo verkleurt naar donker.
Vreemd genoeg moet je als het logo donker is deze handeling herhalen nadat je het notitieblok hebt omgedraaid.

Hoe kom je aan een Rocketbook?
In Nederland verkoopt de Activegroup deze boeken in haar webshop (€ 34,95 excl. btw.) (https://www.activegroup.nl/webshop/)
De Frixion-pennen zijn op veel plaatsen (o.a. bij Bruna) te koop.

This entry was posted in ICT and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.