CHOUPETTES IN DE RATHAUSSTRAßE

 

[vrview img=”http://vddrift.com/wp-content/uploads/2016/08/2016-0806-Gour-Goumande-1.jpg” pimg=”http://vddrift.com/wp-content/uploads/2016/08/2016-0806-GOURMANDE.jpg” ]Ze bestaan echt. Winkels waar je binnen loopt omdat ze zo mooi zijn. Hun schoonheid komt door de mate waarin ze met goederen gevuld zijn, hun kleurenrijkdom of door de heb. In dat laatste geval verkopen ze iets dat je heel graag wil bezitten. Wie in Berlijn en er goed ron kijkt komt meerdere van dat soort winkels tegen. Je koopt er niet snel iets, het visuele genot is ruim voldoende.
Zo ga je naar KadeWe vanwege de kostbare goederen, naar Oom Philip vanwege zijn speelgoed zooi en naar Rathausstraße nummer 6 voor snoep en koek. De winkel heet “La Gour Goumande” en  ligt op een steenworp afstand van Alexanderplatz. Hier worden Choupettes, Madeleines, noga’s en heel veel overheerlijke chocolade al dan niet in de mooiste blikken en verpakkingen verkocht.

Het interieur is prachtig en een uiterst vriendelijke eigenaar begroet on hartelijk. De blikken in honderden kleurtjes staan gestapeld tot het plafond.Alles oogt prachtig, het kost dan ook de grootste moeite om niet iets te kopen. Watertandend rond lopen in een winkel met een Franse naam lijkt niet erg Berlijns, maar mag je niet missen.

De volgende keer zal het me niet lukken zonder minstens een doosje bonbons de magistrale ingang te passeren.

This entry was posted in Duitsland, Reis foto's, Reizen and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.