BAUSTELLE BERLIN

2016-0719 31 BOUWPUT Berlijn SchlossWie vanaf metrostation Alexanderplatz naar de Brandenburger Tor wil reizen moet via een overstap bij Potzdammer Platz of Hauptbahnhof.
Doordat je ook nog van de U-Bahn naar de S-Bahn moet is dat op de overstapstations een flink tijdverlies.

Daar ieder zichzelf respecterende Europese hoofdstraat van een wereldstad minstens een metro onder de straat heeft liggen wil Berlijn net achterblijven. Sinds 2012 wordt daarom gewerkt aan de U5 die rechtstreeks van Alexanderplatz naar Brandenburger Tor gaat. Voor de binnenstad van Berlijn is het aanzien daardoor rampzalig. Je vraagt je af of de bouwput Berlijn ooit een keer verdwijnen zal. Ook de bouw van het nieuwe Berliner Schloss en de revitalisering van menig woonblok maken van de skyline van Berlijn een en al bouwkraan.

2016-0719 42 BOUWPUT Berlijn Rond Fernseh TurmErgens in 2020 hoopt men deze kostbare projecten af te ronden. Kostbaar is het metroproject zeker. € 433 miljoen is deze 2,5 km lange lijn begroot. Inmiddels denkt men dat de werkelijke kosten al € 525 miljoen zijn.

Ook het Berliner Stadtschloss, ooit de residentie van de Duitse keizer, wordt herbouwd. In het door de oorlog zwaarbeschadigde paleis werd in 1950 op bevel van Walter Ulbricht opgeblazen. Na de Wende heeft het nog lang geduurd alvorens men het slot wilde herbouwen. Nu hoopt men het in 2019 (30 jaar na de Wende) op te leveren. Ook dit project gaat minstens een half miljard Euro kosten. Maar liefst 8 hoge hijskranen staan rond het nieuwe slot gedrapeerd en maken van Berlijn de Europese bouwput nr. 1.

Fotoalbum

This entry was posted in Duitsland, Reis foto's, Reizen and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.