SWIVL kan swivelen

of te wel actief een les opnemen of online afspelen zonder moeite

imageOnder Swivelen zou je kunnen verstaan een heel eenvoudige manier om met eigen iPad of Androidtelefoon lessen op te nemen.
Wie wel eens een les opneemt of een instructie maakt moest achter de camera plaatsnemen of kreeg een statisch beeld. Daarbij was het geluid vaak niet van een al te beste kwaliteit. Bij de Swivl volgt de camera de spreker en wordt het geluid met een verrassend goede kwaliteit opgenomen.

Al jaren wordt er gesproken over robots die werk van een docent uit handen kan nemen. Bij mijn weten is de Swivl een van de eerste die dat ook echt doet. Deze robot is in staat om lessen op te nemen en te bewaren, maar kan ze ook streamen (rechtstreeks uitzenden). Uiteraard kan men de opgenomen lessen later weer bekijken.

Swivl reageert op de bewegingen van de spreker. Die spreker heeft een microfoontje om zijn nek hangen om zijn verhaal op te nemen. Met datzelfde kastje wordt de spreker gedetecteerd, zo draait de Swivl mee met de spreker. Opnames maak je met een iPad, iPhone of Androidapparaat.

Handleiding
De werking is zeer eenvoudig, derhalve kan de bijgeleverde handleiding zeer beperkt zijn. Kort gezegd komt het er op neer dat de gebruiker eerst de Swivl Capture app moet downloaden. Deze is gratis op te halen bij de Appstore van Apple en de Playstore voor Android.

Nadat de device via Bluetooth een connectie heeft gemaakt met de Swivl set en de audiokabel is aangesloten werkt het apparaat al.

De spreker kan zelf bepalen wanneer een opname begint. Die opname kan na afloop op het gratis account van Swivl worden gezet. Gezien privacy gevoeligheden kan een project al dan niet publiek toegankelijk zijn.

Bij presentaties wordt vaak een film of PowerPoint presentatie gebruikt. De Swivl biedt de mogelijkheid om die te koppelen aan de opnames, zelfs na afloop.

Tips voor gebruik:

  • Een goedkoop en zeer efficiënt middel om zieke leerlingen thuis te laten meekijken
  • Flipping the classroom. Lessen zijn ook thuis nog eens te bekijken
  • Onderwijs op afstand
  • Thema-ouderavonden kunnen worden opgenomen en later of direct online bekeken door ouders die niet aanwezig kunnen zijn
  • Neem de eerste docentenbijeenkomst na de vakantie op, dan blijft de boodschap van de directie wellicht langer hangen en kunnen ook ouders zien wat er in de school actueel is.
  • Leerling presentaties
  • Training beginnende studenten
  • Ondersteuning zieke leerlingen die niet naar school kunnen komen

De Swivl kost € 369,- en is exclusief te verkrijgen bij de Active Group ICT B.V. – www.activegroup.nl

De Swivl is vooral eenvoudig in te zetten in de les of bij vergaderingen. De kwaliteit is erg goed en zeker een aanrader voor wie bezig is met Flipping in the Classroom. De prijs is zeer aantrekkelijk.

Link: www.swivl.com

This entry was posted in ICT, Onderwijs and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.