TUBE YOUR FUTURE

2015-06-03 21.07.25_resizedAmee, Arjan, Marloes, Miguel, Sander en Yonie, leerlingen van klas Z3A hebben op woensdag 3 juni meegedaan aan “Tube Your Future”. Tube Your Future wil leerlingen stimuleren om te kijken naar een toekomstig technisch beroep.  Kort gezegd komt het er op neer dat een docent een aantal professionals uit het bedrijfsleven zoekt. Deze, liefst technische, professionals leggen de leerlingen in een vraaggesprek leerlingen uit wat hun werk inhoud en welke opleiding je moet hebben. Uiteraard komen ook de vooruitzichten voor het betreffende beroep naar voren. Alles moet uiteindelijk in een film gedocumenteerd worden.
In de derde klas van Atheneum Extra werden op deze wijze vier projecten uitgevoerd. Leerlingen mochten uiteindelijk zelf kiezen welk team naar de finale in Amsterdam zou gaan. Bovengenoemde leerlingen waren na een ingewikkelde procedure uitgekozen.
In gala gestoken vertrok men vanuit Assen richting technologiemuseum Nemo. Alles in Nemo was roze gekleurd, de drankjes, het snoep en zelfs de mayonaise. Middels speeddates met vertegenwoordigers van grote bedrijven en een quiz werd verder gekeken naar een beroep voor de  toekomst.
Helaas viel onze school niet in de prijzen, maar was deze finale wel de afsluiting van een bijzonder project. Zie verder ook www.tubeyourfuture.nl voor de winnende filmpjes.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.