D66-taart voor vrijwilligers Winkheem

2015-02-17 11.00.51D66 heeft een traditie: elk jaar wordt er rond of op Valentijnsdag een taart gebracht aan een groep vrijwilligers in de gemeente Winsum, die zich op bijzondere wijze inzet voor de samenleving. Deze keer brachten D66-bestuurslid Jellie Willemsen en oud fractievoorzitter Aad van der Drift een bezoek aan woonzorgcentrum Winkheem om de taart te overhandigen aan de vrijwilligers.

Bij Winkheem, dat 63 kamers telt, zijn ruim 60 van deze enthousiastelingen actief. Volgens de directie zijn zij cruciaal voor het woongenot van de bewoners en voor het bestaan van een instelling als Winkheem. Velen van hen hebben, doordat ze zijn gepensioneerd, wat meer tijd voor deze mooie invulling van hun bestaan. Op alle momenten van de dag zijn er bij Winkheem vrijwilligers te vinden, waarvan velen het werk met veel plezier doen. Ze helpen bij de middagmaaltijd, het rondbrengen van de koffie, de activiteitenclub, het winkeltje, de dagopvang en de meerzorg. Hierbij staat de gezelligheid om iets voor een ander te kunnen betekenen voorop. Winkheem organiseert regelmatig voor deze groep vrijwilligersbijeenkomsten.

This entry was posted in Politiek, Winsum and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.