RINGSTRASSE BALZAAL VOOR OUD EN NIEUW

  clip_image002Wij stonden helemaal vooraan op het Rathausplatz, bij wat ik het Strauss-podium noem. Zo noem ik het, omdat er ook nog een poppodium was. Ook Strauss kan overigens behoorlijk hard klinken, vooral als je de violen voorziet van wat elektronica. Het overstemde in elk geval het andere podium.
Ondanks de kou stonden we rond 22.00 uur vlak voor het podium, het vroor deze 31e december zes graden. Het was deze 25e editie van het nieuwjaarsfeest gelukt om, volgens de “Tägliche Wien-zeitung von Österreich, 620.000 mensen het feest te laten vieren. Volgens dezelfde krant waren er door de vrieskou minder bezoekers dan het jaar ervoor. Het snabbelorkest op het podium deed alle moeite om de vingers warm te houden bij een speciaal voor hen geplaatst kacheltje. Wij moesten het met een grote beker Glühwein.
Om de tijd te doden, (tja waar wacht je ook eigenlijk op?) kregen we een cursus Wienerwaltz. Vreemd genoeg ga je daarna de muziek van Johan Strauss dan ook nog eens leuk vinden. Aldus walsten we het nieuwe jaar in. 

Het podium stond midden op de Ringstrasse, ingeklemd tussen het schitterende Burgtheather en het Rathaus.
Na de 0.00 uur kus in 2015 hebben we nog even rondgewandeld. Vermoeide voeten en een koud lijf deden ons langzaam richting Lange Gasse strompelen.

This entry was posted in Oostenrijk, Reizen and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.