PROGRAMMEREN MET AAD

WP_20140509_14_11_52_Pro

Afgelopen vrijdag hebben 16 leerlingen van diverse basisscholen in Zuidlaren de cursus Programmeren afgerond. De leerlingen hebben in zes middagen de basisbeginselen geleerd van het programma Scratch.
De cursus stond online en kon dus zowel thuis als in de klas worden gedaan. De leerlingen waren duidelijk gemotiveerd om eens goed onder de motorkap van de computer te kijken. Wie programmeert leert logisch denken en krijgt beter inzicht in wat computers kunnen. De leerlingen kwamen van diverse scholen uit de omgeving. Het initiatief om lessen aan leerlingen met meer bagage te geven komt van Conod. De vereniging Conod bestaat uit 11 basisscholen gelegen op de Hondrug. Na afloop waren de leerlingen erg tevreden over het geboden programma. De kwaliteit van de gemakte programma’s was dan ook zeker hoog te noemen. De bijeenkomsten werden afgesloten met de uitreiking van certificaten.

This entry was posted in Onderwijs and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.