1e ICT-Noord conferentie 2014 voor het voortgezet onderwijs

clip_image002

Op 5 februari 2014 organiseert ICT-noord haar eerste conferentie met als thema:
ICT professionaliseert”.

Tijdens deze eerste noordelijke ICT conferentie voor het voortgezet onderwijs richten wij ons op e-didactiek, online leren, toetsen en de techniek.
De conferentie is bestemd voor zowel de ICT-coördinator, docent, systeembeheerder als schoolleider. Wij nodigen nadrukkelijk ook docenten uit, die innoverend onderwijs geven met gebruik van ICT.

Het samenwerkingsverband van Noordelijke scholen probeert in gezamenlijkheid te werken aan een goede balans tussen visie, deskundigheid, digitaal leermateriaal en de hardware. De jaarlijkse Vier in Balans monitor is een goede leidraad om de koers te bepalen.
ICT-noord organiseert ieder schooljaar bijeenkomsten waarvoor schoolleiders, ict-coördinatoren en systeembeheerders worden uitgenodigd. Deze bijeenkomsten zijn gericht op ontwikkelingen die nu of in de nabije toekomst spelen.

De Vier in Balans Monitor 2013 laat zien dat er nog veel moet gebeuren aan de professionaliteit van de school en de docenten. Vanuit deze achtergrond organiseert ICT-noord haar eerste conferentie met als titel: ICT professionaliseert.
De themalijnen tijdens dit eerste congres zijn e-didactiek, online leren, toetsen en techniek.
Tijdens de sessies wordt aandacht besteed aan vraagstukken als: differentiëren in de lessen, iPad klassen, digitale leermiddelen en het beheer.

Didactiek en onderwijs zijn van belang voor docenten en uiteraard ook voor de schoolleiding. Daarom gaat het avondprogramma voor de schoolleiding over professionalisering.

ICT professionaliseert vindt plaats in onze regio. Wat organisaties als i&i, de onderwijsdagen en IPON in de Randstad doen, brengen wij nu naar het Noorden. De regionale benadering maakt het mogelijk om met meerdere collega’s te komen. Gekozen is voor een mooie locatie, het Hampshire Hotel-Plaza in Groningen.

Een speciale dag georganiseerd in het Noorden kan natuurlijk niet op zichzelf staan. Daarom hebben we contact gezocht met de organisator van de IPON.

Het bezoek aan de conferentie kunt u als nascholing registreren bij Register Leraren.

Website van ICT-Noord: www.ict-noord.nl
Aanmelden kan >>hier
Voor meer informatie, klik op de >>Conferentieknop.

This entry was posted in ICT, Onderwijs and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.