UTRECHT-GRONINGEN, NS meuk

Voor reizigers naar de noordelijke provincies is er aan NS-leed geen gebrek, vooral door de vele vertragingen. Wie, net als ik, af en toe op de woensdagavond van Utrecht-centraal naar het Noorden treint wordt geconfronteerd met telkens dezelfde problemen op het spoor. De trein vertrekt meestal nog wel op tijd vanuit Utrecht, maar daarna gaat het goed mis.

2013-1120 TREINVERTRAGING 00 in de lege treinZo kreeg ik op 20 november nadat de trein zich in beweging had gezet te horen dat er een kleine vertraging was. Pech zou je denken, maar helaas lijkt dat een structurele gang van zaken te zijn, een week later gebeurt dat namelijk opnieuw en daarvoor was het ook al zo. De 20e liep het dermate uit de hand dat ik pas na 02.00 uur ’s avonds thuis was.

Zoals ik al aan gaf vertrok de trein hooguit een paar minuten te laat vanaf perron 11b. Het was onaangenaam koud in de nog immer vieze trein naar Groningen. Ik vond dat ik het niet trof, want mijn auto, geparkeerd op een P+R te Haren kostte een extra overstap in Zwolle.2013-1120 TREINVERTRAGING 01 verlaten station Zwolle

Het bleek uiteindelijk allemaal erger te worden dan ik me aanvankelijk kon voorstellen. De trein arriveerde ruim een kwartier te laat in Amersfoort. Het vervelende daarvan was dat de trein in Zwolle de aansluiting naar Haren miste.

De NS verbinding tussen Zwolle en Groningen is een van de meest onaangename in het land. Overvol, vies en te laat zijn kwalificaties die ik er zo op los durf te laten.Proptreinen worden ze wel eens genoemd. In dit geval kwam ik echter op ene volledig verlaten station in Zwolle aan. Dit knooppunt tussen zuid en noord wordt nu al jaren en jaren verbouwd. Geen idee waarom maar de vertraging in de bouw komt zeker niet door de avonddrukte.

2013-1120 TREINVERTRAGING 072013-1120 TREINVERTRAGING 06 perron 6

Zwolle was vochtig koud en stil. Ik moest de koude trein verlaten voor een nog kouder perron ruim een uur nadat de laatste kiosk en koffietent haar  deuren had gesloten. Zelfs de immer treurige hal van het station was dicht. Mijn aansluitende trein zou volgens de reisplanner app pas een uur later vertrekken vanaf perron 6. Zo lang mocht ik in elk geval op dit oer suffe en lugubere Zwolse station doorbrengen. Een paar agenten die met zwervers bezig waren, waren de laatste levende wezens die nog zag voordat ik volledig alleen en verlaten stond te verkleumen. Meer dan een half uur kwam er op het drukke spoorwegknooppunt geen trein voorbij.

2013-1120 TREINVERTRAGING 02 stationbord2013-1120 TREINVERTRAGING 03 stationbord 

Ik moest van perron 7 naar de plek waar de trein vervolgens zou vertrekken. Volgens de vertrektijdenborden en mijn App moest ik naar perron 6. Dat werd een probleem, want op perron 6 stond op de borden dat ik daar niet kon instappen. Niet zo vreemd overigens, want er 2013-1120 TREINVERTRAGING 06 perron 6stond ook geen trein. 2013-1120 TREINVERTRAGING 05 er gaat er wel eenWaar dan wel? Niemand op het station en een bord dat aangaf dat ik naar perron 3b moest en op perron 3b stond niets aangegeven. Lugubere koude en stilte! Er kwam uiteindelijk toch een lege trein binnen, op het perron aan de overkant loopt eenzaam een hoog in de kraag gestoken NS-er. Hij leek net zo verward als ik en na mijn vraag aangehoord te hebben over het hoe en wat van de trein naar Haren spoedde hij zich zonder commentaar weg. Nog geen tien minuten later schalde uit alle luidsprekers dat de trein naar Zwolle over 7 minuten toch van perron 3b zou vertrekken.

NS oproep op leeg station in Zwolle

Opvallend was het dat er vroeger een mededeling werd gedaan over de vertraging van de trein, nu de optimistische opmerking dat de trein over 7 minuten aankomt. Een positiviteitsoffensief van de immer te late spoorwegen.
2013-1120 TREINVERTRAGING 08 vertrek vertraagd2013-1120 TREINVERTRAGING 09 ook in de trein weet je niet of je goed zit2013-1120 TREINVERTRAGING 10 geen mede reizigers om te vragenNatuurlijk lukte het ook om deze laatste trein uit het zuiden te laat in Haren te laten arriveren. Moe vergat ik daarna uit te tsjekken waardoor ik amper op de snelweg nog even terug moest. Gelukkig toch vanuit Haren met de auto naar huis, want de laatste trein naar Winsum was al lang vertrokken.

IMG_38422013-1120 TREINVERTRAGING 11 te late aankomst

This entry was posted in Reizen and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.