WOW? Helemaal niet WOW…RTVnoord!

In de zomervakantie heb ik enthousiast gestemd op “Leukste dorp van Groningen”. Voor mij is dat natuurlijk Winsum. Helaas heb ik van het stemproces een vervelende nasmaak.
Bij het stemmen werd gevraagd om mijn emailadres. Een uniek mailadres was het criterium om mee te doen, dus kon je zo vaak stemmen als je mailadressen hebt. Ik heb er nogal wat dus ben ik meerdere keren gaan stemmen op…inderdaad het leukste dorp van Groningen. Een paar weken later mocht ik mij ineens gelukkig prijzen met spam. Spam van het bedrijf “DeLeuksteDeal” Dat is een of andere firma uit Roermond die regionale aanbiedingen doet. Ze bieden me aan om te ontspannen bij de Bron, een Footspa te nemen of ergens goedkoper te gaan eten. Controle op internet liet al snel zien dat die aanbiedingen flut zijn.

Helaas is DeLeuksteDeal de leukste helemaal niet. Ik kom maar niet van die spam af. Tot overmaat kreeg ik op 13 september ook nog eens onderstaande mail. Wie het snapt mag het zeggen, maar mijn idee dat RTV Noord een vreemde rol heeft gespeeld bij de spammer lijkt op basis van deze mail te kloppen.

“In het kader van transparantie informeren wij u graag over de dienstverlening van WowBox. DeLeuksteDeal.nl is een initiatief van WowBox en niet van RTV Noord. Mochten wij de indruk hebben gewekt dat RTV Noord hier een rol in speelt, dan betreuren wij dat. Vandaar deze e-mail om dit nogmaals te verduidelijken.
Zoals u weet kunt u zich op elk gewenst moment afmelden voor onze dienstverlening door te klikken op deze
afmeldlink of door op de afmeldlink te klikken die onderin iedere e-mail van WowBox is opgenomen. U ontvangt dan uiteraard van ons geen e-mails meer.”

  • Waarom wordt RTV Noord genoemd?
  • Wowbox kan wel het initiatief hebben genomen, maar RTV noord heeft het weglekken van de mailadressen wel mogelijk gemaakt.
  • Waarom kan afmelden niet of nauwelijks?

Na een paar keer afmelden is het me toch gelukt, kreeg ik een mail van Wowdeal!

De dag erop kreeg ik weer een mail van Wowbox. Ik zat er weer in….
image

This entry was posted in ICT, Winsum and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.