Derde klassers debatteren in raadszaal van Haren

2013-0930 ZERNIKE raadsvergadering Haren Wo3+ 7In de Groningse politiek is het gemeentelijke herindelingsvraagstuk op dit ogenblik een veel besproken onderwerp. Leerlingen uit de derde klassen Aplus hebben dit vraagstuk bestudeerd en uiteindelijk in een politiek debat besproken in het gemeentehuis van Haren. De voorlichtster van de gemeente gaf leerlingen de ruimte om gebruik te maken van de faciliteiten van de Harener gemeenteraad.
Centraal stond de vraag of een van gemeentes op wil gaan in een grotere gemeente. In dit geval of de gemeente Winsum op moet gaan in gemeente Hogeland.
Er werd fanatiek en scherp gediscussieerd in de raadzaal. Uiteindelijk kozen de meeste partijen met diverse voorbehouden voor de gemeentelijke herindeling. De leerlingen van de PVV waren, na hoofdelijke stemming als enige tegen.

This entry was posted in Onderwijs and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.