Vergaderen met een iPad

imageOp dinsdagvond, 26 maart 2013, start de gemeenteraad van Winsum met een proef papierloos vergaderen. Uiteraard doet D66 er ook aan mee. 9 Raadsleden, de raadsgriffier en het voltallige college schuiven daar bij aan. De proef wordt in het najaar geëvalueerd.
Papierloos werken wil zeggen werken op en vergaderen met een iPad. Op een dergelijke handheld computer kunnen stukken gelezen en bewerkt worden.

Besparing
Papierloos werken betekent een einde aan de dikke enveloppen, die de raadsleden wekelijks door de brievenbus krijgen. Papierloos werken bespaart niet alleen papier en inkt, maar op den duur ook geld. Ieder jaar worden vele duizenden euro’s uitgegeven aan kopieerkosten, een uitgavenpost, die grotendeels kan vervallen.”

Positief
De fractie van D66 was op voorhand positief over dit initiatief van Groenlinks. Of het allemaal soepel gaat, is echter nog wel de vraag, volgens insiders is papierloos werken een kwestie van wennen. Een volgende stap zou kunnen zijn om via de communicatie mogelijkheden van de iPad interactief bezig te zijn om politiek en publiek dichter bij elkaar te brengen.

App Bestuursinformatie beschikbaar
Om papierloos vergaderen mogelijk te maken is een speciale App (de App Bestuursinformatie Winsum voor I-Pad) ontwikkeld. De eerder genoemde deelnemende raadsleden kregen onlangs een korte instructie over het gebruik van de genoemde App.

Ook niet raadsleden kunne de App downloaden. Gebruik daarvoor een van de onderstaande links. Sneu is het wel dat de Android-app pas later dit jaar beschikbaar komt. De initiatiefnemers in onze gemeente hebben namelijk geen iPad.

Links:
Naar raadsvergadering in Winsum: http://bestuur.winsum.nl/
Software bedrijf: https://www.gemeenteoplossingen.nl/producten/go__raadsinformatie/go__ris_bis
App: https://itunes.apple.com/us/app/app-bestuursinformatie-winsum/id582588303

Zelf de App in gebruik nemen?
Ga naar de App store, zoek op Bestuursinformatie Winsum, downloaden en klaar.

This entry was posted in Politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.