e-tool 32 SPOON.NET gevirtualiseerde programma’s eenvoudig gebruiken

 

imageDe website www.spoon.net is er helder over. “Run any app on demand”.

Spoon.net is vooral geschikt voor computers waarop je niet te veel belasting en “rommel”van installaties wil hebben. Het is ook een ideaal platform om applicaties te proberen. In de vorige e-tool gaf ik ook aan dat met spoon.net het goed mogelijk is het beheer te ontlasten. Incidenteel geïnstalleerde programma’s kosten verhoudingsgewijs veel tijd. De vaak druk bezette man of vrouw die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van het schoolnetwerk kan dan ook niet altijd alles plaatsen.

Met spoon.net zijn zonder installatie veel programma’s te proberen of te gebruiken. Wel moet er eenmalig een plugin in de vorm van een console worden geïnstalleerd. Deze console omvat vervolgens honderden applicaties waaronder educatieve applicaties, media applicaties en games.

Spoon.net heeft nog een groot voordeel, de Windows-software die voortdurend wordt bijgewerkt, kent ook wel eens minder geslaagde versies. Door spoon.net kun je het nieuwe proberen en bij het oude blijven. Zonder  tijdrovende installaties en herinstallaties kunne diverse versies getest worden. .

Het gebruik gaat als volgt:

  • Ga naar www.spoon.net.
  • Meldt je aan via signup
  • Klik op Download Console.
  • Onderstaande zwarte console is zichtbaar
  • Uit het menu zijn de programma’s te kiezen

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links: (let op deze links werken niet met Internet Explorer beneden versie 8)
Spoon.net www.spoon.net
Alle applicaties: http://spoon.net/apps (let op deze links werken niet met Internet Explorer beneden

This entry was posted in ICT, Tools, Webtools and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.