e-tool 31 CAMEYO virtualiseren van wat niet op schoolnetwerk staat

clip_image001Een veel voorkomende klacht bij medewerkers en leerlingen in de school zijn het netwerk. Volgens een recent rapport over het werk is dat zelfs een van de belangrijke stressfactoren.

De vaak druk bezette man of vrouw die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van het schoolnetwerk lijkt die ene o zo nodige applicatie om bestanden om te zetten of te bewerken maar niet te willen installeren.

Gelukkig zijn er prachtige online alternatieven om betreffende afdeling veilig en efficiënt te omzeilen. Zet je eigen programma’s in de cloud of gebruik kant en klare gevirtualiseerde programma’s.

Cameyo is een gratis programma dat (bijna alle) software omzet in draagbare applicaties. Cameo zorgt ervoor dat je andere programma’s overal en waar dan ook start vanuit een virtuele online omgeving. Denk daarbij aan Dropbox of Skydrive.

Op http://online.cameyo.com/library.aspx vindt je honderden applicaties die al online staan.

Je kunt via de online packager van Cameyo ook zelf programma’s virtualiseren. Dat proces is heel eenvoudig. Wel verloopt het erg traag en zijn er wel ook applicaties die niet werken. Als er bijvoorbeeld een serienummmer nodig is of een online verbinding zullen veel programma’s zich niet laten installeren.

Virtualiseren werkt als volgt:

  1. Download het te virtualiseren programma.
  2. Meldt je aan bij www.cameyo.com
  3. Ga naar de Online Packager.
  4. Kies voor 32 of 64 bits
  5. Klik op submit en na 5-20 minuten is de virtuele applicatie klaar.

clip_image003 

Bij Windows 7 en 8 komt er mogelijk een beveiligingswaarschuwing. Deze kan gerust genegeerd worden.
De applicatie is immers door u zelf gecontroleerd en aangemaakt.

Link: www.cameyo.com

This entry was posted in ICT and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.