Stem voor museum Møhlmann

museummohlmanMuseum Møhlmann is gevestigd in “De Muzeheerd”, een Rijksmonument aan de rand van het historische stadje Appingedam. Deze kop-hals-rompboerderij met geschakelde bijschuur is in fasen gebouwd tussen 1840 en 1870. Het geheel is nog deels omgracht en ligt op een kavel van een kleine halve hectare met een oprijlaan en (slinger)tuin waar eveneens 14 bomen als monument zijn aangewezen.

Het Museum herbergt drie vaste collecties:
de Canto Collectie, de Møhlmann Collectie I (werken van hedendaagse realisten en figuratieven) en de Møhlmann Collectie II (werken van de schilder zelf). Daarnaast worden op jaarbasis zo’n drie tentoonstellingen georganiseerd, waaronder de jaarlijks terugkerende Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling.
Al met al zijn er doorlopend rond de 400 kunstwerken te zien.

Het feit dat dit een particulier museum is dat zonder subsidies draait, maakt alles nog eens extra bijzonder.
Het museum is genomineerd is voor een speciale VVV-prijs. Het geld dat er mee te verdienen valt, komt uiteraard weer ten goede aan het museum. Ik deed mijn Noordelijke culturele plicht en heb gestemd op dit museum. Dat ging via de website van Museum Møhlmann. De volgende stap wordt een bezoek aan deze bijzondere plek.

Museum open: Vrijdag-Zaterdag-Zondag van 13.00-17.00 uur
Link: http://www.museummohlmann.nl/nederlands/index.html

This entry was posted in Nederland, Reizen and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.