Zimerman speelt Bacewicz en Schumann

17 juni 2012

Afgelopen zondag zaten wij in het Concertgebouw te luisteren naar Krystian Zimerman. Deze meesterpianist sloot op zondag 17 juni het Jubileumseizoen af samen met het Hagen Kwartet.

We hebben geluisterd naar twee pianokwintetten die hij samen met het Hagen Kwartet uitvoert: Pianokwartet nr. 1 van de Poolse componiste Grazyna Bacewicz en het Pianokwintet in Es gr.t., op. 44 van Robert Schumann.
Tussen beide werken in speelt Zimerman Bacewicz’ Sonate nr. 2 voor piano solo. Grażyna Bacewicz, (Łódź, 5 februari 1909 – Warschau, 17 januari 1969) was een Poolse componiste en violiste en schreef onder andere vier symfonieën, vier vioolconcerten, een cello- en pianoconcert, zeven strijkkwartetten, zes vioolsonates en stukken voor viool.
De zaal was helaas niet uitverkocht, maar buiten was het ook stil. Nederland verloor smadelijk van Portugal in het EK in de Oekraine.

This entry was posted in Kunst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.