De Vier in Balans-tool toetst snel en eenvoudig uw schoolvorderingen op ict-gebied

 

Flynth magazine voor websiteMet de Vier in Balans-tool toets je snel en eenvoudig wat de stand van zaken is op scholen op het gebied van ict. Hoe scoort de school met betrekking tot visie, deskundigheid, digitaal lesmateriaal en ict–infrastructuur? Ict-coördinator Aad van der Drift van het Zernike College in Haren gebruikt de tool en is enthousiast; zo maakt het goed duidelijk wat de inzichten en ambities van docenten zijn op het ict-vlak en kun je verandering in gang zetten.

Aad vertelt dat het de moeite waard is de Vier in Balans-tool ‘gewoon’ in te zetten. Docenten zijn zelf niet altijd bewust van hun eigen expertise; het versturen van een e-mail of een zoekopdracht uitvoeren in Google maakt hen nog geen ict-deskundige. Met de direct zichtbare uitslagen van de tool kan het gesprek met de docent hierover worden gestart. Ook kun je zien hoe het individu én het team zich verhouden ten opzichte van het landelijke gemiddelde.

Verandering in gang zetten
Aan de uitkomsten van de Vier in Balans-tool kun je volgens Aad argumenten ophangen om veranderingen binnen de school in gang te zetten. Het heeft een onderbouwende functie in de discussie over het te voeren ict-beleid en het geeft de ict-coördinator handvatten om het management te overtuigen van de te varen koers.

Aan de slag
Aad raadt anderen die met de Vier in Balans-tool gaan werken aan om deze eerst zelf te testen, zodat je goed voorbereid bent. Vervolgens leent een studiedag of -middag zich uitstekend voor het gebruik van de tool.

Over de Vier in Balans-tool
Met de Vier in Balans-tool krijg je een algemeen, indicatief beeld over de stand van zaken op school betreffende het gebruik, deskundigheid, infrastructuur en beleid op het gebeid van ict. Het geeft een beeld van het stadium van ontwikkeling binnen uw team of school, om vervolgens samen met de resultaten aan de slag te gaan. De Vier in Balans-tool is direct te gebruiken.

Artikel verschenen bij Kennisnet: www.kennisnet.nl

This entry was posted in ICT and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.