25 GB behouden op Live en Hotmail

skydriveMicrosoft gaat de opslaglimiet van SkyDrive verlagen van 25 GB naar 7 GB. Wie als gebruiker de oorspronkelijke ruimte wil behouden, kan dat via een kleine omweg. Althan als je een ‘loyale gebruiker’ bent.

image_thumb6

Microsofts cloud-opslagdienst SkyDrive bood aanvankelijk 25 GB gratis opslagruimte voor alle gebruikers. Echter, in een pakket van vernieuwingen voor de dienst gooit Microsoft deze limiet omlaag naar 7 GB. “Dit is voldoende voor 99 procent van de gebruikers”.

Behoort u gevoelsmatig tot de één procent die per se 25 GB tot zijn beschikking moet hebben, dan is er een relatief eenvoudige manier deze te behouden. Microsoft biedt ‘loyale gebruikers’ van SkyDrive momenteel namelijk de optie om hun 7 GB gratis te upgraden naar 25 GB.

Uit een test van Computer!Totaal bleek echter dat het ook voor een bestaand Hotmail-account, met een praktisch ongebruikte SkyDrive, mogelijk is de gratis upgrade uit te voeren. Ga hiervoor simpelweg naar de SkyDrive-homepage, log in met uw Windows Live ID en ga vervolgens naar Opslag beheren.

publicatie met dank aan Compute!totaal.

This entry was posted in ICT, Onderwijs, Tools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.