QUORA

tool 75 uit BoekTweePuntNul

imageQuora is een nieuwe webdienst die snel en gemakkelijk al je vragen probeert te beantwoorden. Hiervoor valt de site niet terug op algoritmes die het internet afstruinen naar informatie die je zelf ook had kunnen vinden, maar op antwoorden die gegeven worden door andere gebruikers. In de eerste plaats kun je grasduinen door de database van al beantwoorde vragen. Maar als je hier geen relevante vraag in terugvindt, kun je er ook zelf een voorleggen aan de gebruikersgemeenschap. Terwijl je een vraag intypt, probeert de software te voorspellen wat je wilt weten. Het programma doet zijn uiterste best om je in de richting van een bestaande relevante discussie te sturen.

Goede, uitgebreide antwoorden
De meeste vragen die we stellen worden vrij snel en goed beantwoord. Zo ontvangen we heel snel drie relevante antwoorden op onze vraag of we aan een router beter manueel een netwerkadres kunnen toekennen of dat we deze taak aan een DHCP-server moeten overlaten. Eén antwoord is zelfs behoorlijk uitgebreid.
Met minder technische onderwerpen oogsten we echter niet zoveel succes. Zo blijft onze vraag over de optimale lichaamstemperatuur voor een kleuter lang onbeantwoord. Wellicht is dit te wijten aan de beperkte gebruikersbasis die Quora momenteel nog heeft.

Andere talen geen prioriteit
De voertaal op Quora is overigens Engels. Quora bouwt echter ook voort op interactie tussen gebruikers onderling, en onderscheidt zich hierdoor van gelijkaardige diensten zoals Yahoo Answers. Zo kunnen gebruikers in een thread hun favoriete antwoorden naar boven sturen door erop te stemmen. Maar ze kunnen ook commentaar geven, iemand die heel behulpzaam is geweest bedanken of aangeven dat een antwoord hen helemaal niet verder geholpen heeft.Als een antwoord echt indruk op je gemaakt heeft, dan kun je de persoon die het heeft gegeven blijven volgen, net zoals op Twitter. (overgenomen uit: http://www.zdnet.be/reviews/125468/quora-antwoord-op-al-je-vragen-/)

Links
website: http://www.quora.com/

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.