PLURK

tool 69 uit BoekTweePuntNul

imageWeet u wat een ‘plurk’ is? De Dikke Van Dale vertelt dat het een scheldwoord is, een contractie tussen ‘ploert’ en ‘schurk’. Het klinkt in elk geval als een oprisping, dus is het naar mijn mening een ideaal scheldwoord. In zijn blog schrijft Michiel Nagtegaal: (http://www.michielnagtegaal.nl/blog/twitter_vs_plurk_social_network/)

Elke zichzelf respecterende blogger schijnt tegenwoordig ook via Twitter een miniverslag van uiterst interessante bezigheden het internet op te slingeren. Ik snap nog steeds niet wat ik er mee aan moet, eigenlijk. Kan iemand me het uitleggen? Ok, leuk om te melden waar je bent en wat je van-minuut-tot-minuut bezighoudt, maar zit iemand te wachten op een melding als: ‘Ik drink nu mijn verse dubbele Illy espresso.’? Ik pretendeer liever wat langer over mijn internetvervuiling na te denken. Maar er gloort glorieuze hoop! Misschien kan ik toch nog meekomen in de supersnelle maalstroom van internetontwikkelingen anno 2008! Mijn imago-redder heeft de wonderschoon klinkende naam Plurk meegekregen. Deze applicatie is vergelijkbaar met de welbekende Twitter-pagina maar geeft het weer als tijdlijn en heeft zelfs de mogelijkheid om er een afbeelding aan te koppelen. Dus dan wordt mijn eigen reality-fotosoap toch nog werkelijkheid!
Ze hebben het ook maar meteen een hippe omschrijving meegegeven: ‘Plurk is a social journey for your life’. Dit lijkt overigens sterk op Memolane.

Links
www.plurk.com

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.