PHOTOSYNTH

tool 65 uit BoekTweePuntNul

imageMet Photosynth van Microsoft kun je vakantiefoto’s op ene hele bijzondere manier laten zien. Photosynth is een programma dat in staat is verbanden tussen foto’s te brengen. Ga naar de website om precies te zien wat met Photosynth mogelijk is. Klik aan de rechterzijde op enkele voorbeelden. Niet alleen voor de vakantie, maar ook voor aardrijkskunde of geschiedenislessen is Photosynth een schitterende illustratie.

Links onder de website staat een fototoestel met Create your Synth. Klik daar op en kom in het Create scherm. Microsoft geeft wel een paar passende waarschuwingen vooraf. Zo zijn alle Synhts op het web zichtbaar, werkt het alleen met Windows en moet je een Live ID hebben. Wie al een Live ID heeft kan die gebruiken. Met een groot aantal foto’s, genomen in de zelfde omgeving worden de plaatjes aan elkaar geplakt tot een 3D omgeving. Heel bijzonder is het feit dat die omgeving via de website zichtbaar is.

Foto’s maken
De foto’s kunnen van een omgeving als een kamer, plein of vergezicht worden gemaakt. In elk geval moet minstens 10 van de ruimte of van een object gemaakt worden. Dus ook objecten kunnen 3-dimensionaal worden benaderd. Er zijn 3 belangrijke beperkingen:

Links
website: http://photosynth.net/default.aspx
beschrijving: http://www.ictnieuws.nl/icte-tool-09.php

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.