MYSPACE

tool 59 uit BoekTweePuntNul

image

Myspace is een sociale netwerksite en het beste te vergelijken met het Nederlandse Hyves.Een dergelijke website wordt ook wel Virtual Community genoemd. Je kunt er je eigen profiel op zetten, vrienden toevoegen, berichten sturen naar mensen , enzovoorts.

Geschiedenis
Myspace was in eerste instantie bedoeld als website waar men gratis bestanden op kon plaatsen, echter werd de site in die vorm in 2001 opgeheven. In 2003 werd er nieuw leven in het domein geblazen door Tom Anderson die Myspace onderdeel maakte van de onderneming Intermix Media. Dit bedrijf verkocht het inmiddels zeer succesvolle Myspace in 2005 aan News Corporation voor een bedrag van 580 miljoen dollar.

Web 2.0
Myspace wordt gezien als een van de trendzetters van het zogenaamde Web 2.0, waarin website steeds meer evolueren naar een platform. Meer informatie over Web 2.0.
(uit: http://www.jeroen.com/woordenboek/myspace)

MySpace 6 min

Links
http://www.myspace.com/  

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.