MICROSOFT ONENOTE

tool 58 uit BoekTweePuntNul

image

Voor OneNote geldt, onbekend maakt onbemind. Wie echter dit programma uit de office suite van Microsoft kent en gebruikt kan al snel niet meer zonder.
OneNote is bovendien bijzonder handig voor administratie-gebruik in school, maar ook op een digibord. Wie OneNote gebruikt krijgt digitale informatie overzichtelijk en snel beschikbaar. Het is vooral de manier waarop je via OneNote al je gegevens kunt rubriceren en ordenen die dit tot een van de eenvoudigste en prettigste programma’s maakt. Een bijkomend voordeel is dat je alles erg eenvoudig kunt terug vinden.

Wat is OneNote?
In plaats van met een notitieboek of schrijfblok rond te lopen kun je ook een laptop of nog mooier een tablet nemen. Met dat soort apparaten is OneNote het programma om snel de informatie in te voeren. Je kunt er in school bovendien makkelijk persoonlijke projecten mee maken. Heel bijzonder is dat je de informatie daarna snel kunt vinden, lezen en met anderen delen.
Kortom Microsoft Office OneNote 2010 stelt je in staat notities te maken, informatie te beheren en ideeën of informatie op eenvoudige wijze elektronisch vast te leggen.
Nagenoeg alle bestanden of web-inhouden zijn in OneNote op te slaan.
De invoer gaat op heel veel manieren, niet alleen via een pc of tablet (schrijven), maar ook met gebruik van geluidopnames, video en knippen-en-plakken van stukjes.
Al deze opnameapparatuur zit in OneNote. De secretaresse die van een vergadering aantekeningen maakt en even wordt weggeroepen kan tijdens haar afwezigheid in hetzelfde bestand de tekst opnemen. (uit: http://vddrift.com/2010/09/onenote-een-administratiesysteem-voor-leraren/)

OneNote 5 min 36 sec

Links

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.