LAYAR

tool 50 uit BoekTweePuntNul

image

Wie Layer opent, krijgt de vraag waar je naar op zoek bent en tot welke afstand Layar moet ‘kijken’. Sta je bijvoorbeeld in het centrum van Den Haag en zoek je naar cafés in een straal van 1 kilometer, dan levert dat een hele pluk met bolletjes op het scherm op. Onder het bolletje dat het meest recht voor je staat, staat ook een driehoekje met de afstand.

Theoretisch zou je nu dus alleen maar achter je telefoon aan hoeven lopen om bij het café van je voorkeur naar binnen te lopen. In de praktijk zul je natuurlijk nog allerlei obstakels op je pad vinden: winkels, huizenblokken, grachten, drukke straten, et cetera. De toegevoegde waarde van Layar lijkt beperkt, maar het lijkt toch wel prettig te werken. De informatie in de standaardzoekfunctie ‘leent’ Layar van Google (Maps).

Trek in pizza
Hoe werkt Layar in de praktijk? Stel je staat in een stad waar je de weg niet kent. Je hebt trek. Je opent Layer en geeft aan dat je een pizzeria zoekt. Na een kleine pauze houd je de telefoon voor je en je draait een rondje van 360 graden. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar nadat je gekozen hebt, sta je met je gezicht de juiste kant op en weet je welke kant je op moet lopen en hoe ver je nog moet wandelen (fietsen of autorijden met de telefoon in de hand is uiteraard niet verstandig).

Nog leuker
Het wordt nog leuker als je extra layers (informatielagen) gaat toevoegen. Bijvoorbeeld de Funda-layer. Dan zie je alle Nederlandse huizen die er in de buurt te koop zijn, inclusief een kleine foto en de prijs. (uit: http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/telefonie/mobiele-telefoons/553323/Layar/553368 )

Links
Layar: www.layar.com
Layars maken: www.layer.com/browser/making–layars
Handleiding: www.yvettevandenbersselaar.nl/layer.pdf 

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.