KICKSTARTER

tool 47 uit BoekTweePuntNul

imageHeb je een goed idee voor een product, documentaire, fotoserie en ga zo maar door? Maar heb je niet genoeg geld om je project te financieren? Kickstarter is de oplossing. Een platform waar jij je product kan aanbieden en mensen een “pledge” kan laten doen voor een bedrag en in ruil daarvoor krijgen ze bijvoorbeeld je product of een andere beloning die je zelf mag kiezen. Ik ben een groot fan van Kickstarter. En het is geen klein platform meer. Grote blogs in onder andere technologie volgen kickstarter intensief om over nieuwe producten te kunnen informeren.

Hoe werkt het precies?
Heb je een idee? Belangrijk is om eerst te weten hoeveel geld je hiervoor nodig hebt en wat je in ruil voor een investering kan bieden. Denk aan het product zelf, een shirt van je idee of andere leuke goodies. Hoe groter het bedrag wordt hoe meer je krijgt. Vervolgens is het belangrijk om je idee op papier te zetten en uit te leggen wat het idee is en waar je het geld voor nodig hebt. Dit stel je allemaal in op je eigen pagina. Je stelt een tijdslimiet in voor welk moment je het beoogde bedrag binnen wilt hebben. Lukt dit? Dan gaat het project door en gaat het geld wat mensen beloofd hebben ook werkelijk betaald worden. Is de tijd verstreken maar heb je niet je beoogde bedrag? Dan wisselt er geen geld en verdwijnt het idee weer. Voor beide partijen hangt er dus weinig risico aan. Iets gaat alleen door als er voldoende geld is (tekst van de blog van Klaas Kooistra: http://klaaskooistra.nl/blog/kickstarter-maak-je-idee-werkelijkheid/)

KICKSTARTER 47 seconden

Links:
Succes voorbeeld: http://www.theverge.com/2011/12/20/2644358/kickstarter-success-product-development-revolution
http://www.kickstarter.com/ 

  
tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.