JING

tool 46 uit BoekTweePuntNul

image

Jing is eigenlijk een heel basis screen sharing tool.
Het programma stelt je in staat om een screenshot te maken en aandachtspunten hierin aan te geven met bijvoorbeeld een pijl of kader.
Het is bedoeld voor twee zaken:

  1. Een screenvideo (screencast) te maken van een (onderdeel van) je beeldscherm. Audio wordt ook opgenomen dus je kunt ook uitleg geven ofwel voice-over inspreken. De video wordt opgeslagen als Flash .swf bestand.
  2. Je screenshot of screencast direct met wereld te delen. Je kunt hem in plaats van lokaal op te slaan direct uploaden naar de bijbehorende website screencast.com. Als het uploaden klaar is wordt er direct een publieke link in je geheugen gezet zodat je deze kunt plakken in een mail, document, tweet, IM etc. Of je kunt hem uploaden naar de FTP server naar keuze.

In de betaalde Pro versie zitten ook nog opties om bijvoorbeeld direct te exporteren naar MPEG-4 en direct naar YouTube te uploaden.

Wat kost Jing?
Dat is het mooie: niets! Jing is gratis te gebruiken. Bij screencast.com krijg je gratis 2GB opslagruimte en heb je 2GB dataverkeer per maand tot je beschikking. Bij de Pro account krijg je 25GB met 200GB dataverkeer per maand. (tekst deels overgenomen van www.nu.nl)

Jing 4 min 18 seconden

Links
http://www.techsmith.com/download/jing/win/thankyou.asp 

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.