INSTAGRAM

tool 43 uit BoekTweePuntNul

image

Instagram is een gratis en populair fotoapplicatie op de iPhone en Androïd die het makkelijk maakt om foto’s te delen met je vriendenlijsten op Twitter, Facebook, Flickr. Alles wordt in de app gedaan. Dus na het maken van je foto hoef je die niet eerst te uploaden naar de service van je keuze, dan je favoriete socialen netwerk op te starten zoals Twitter of Facebook. Je start de Instagram app op, maakt de foto, je kiest een creatieve filter uit, nog een tekstje erbij en Instagram verzend de bewerkte foto.

In eerste instantie koos Instagram ervoor om de app alleen voor de iPhone te ontwikkelen vanwege de superieure kwaliteit van de camera van de telefoon. Enkele maanden na de lancering van de app telde Instagram al 10 miljoen gebruikers. Momenteel telt de app zo’n 50 miljoen gebruikers. Maar, met een versie voor Androïd-telefoons, verwachtte Instagram het aantal gebruikers te kunnen verdubbelen.

Tien weken na de start in de tweede helft van 2010 hadden ze een miljoen gebruikers en inmiddels is dat aantal verdrievoudigd. Dat zijn groeicijfers die Facebook en Twitter niet kunnen laten zien. Waarom is Instagram, de app om foto’s te maken, te stylen en te delen, zo populair?

Instagram 52 sec

“Ik kan niet voor anderen spreken, dus hierbij een beknopte persoonlijke analyse”, zegt Ernst-Jan Pfauth in nrc.next. Hij raakte de afgelopen weken licht verslaafd aan de iPhone-app.
Twitter en Facebook voelen als massamedia: daar zitten vier jaar vage contacten. Op Instagram is het nog knus. […] Elke nieuwe volger voelt speciaal.
Ten tweede weet Instagram mijn amateurisme heel goed te verbloemen. Ik kán helemaal niet fotograferen, maar door de filters lijkt het toch nog ergens op.
En zo werkt het voor veel mensen. Waar je ook een foto van neemt; gooi er een van de zestien beschikbare filters overheen en ten minste één ervan tovert je foto om in een sfeervol beeld. Zo leg je de aandacht op de schoonheid van laaghangende mist boven een weiland, of de eenzaamheid van een lantaarnpaal in een verlaten straat. Alsof je een echte kunstenaar bent.

Links
http://instagr.am/

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.