HYVES

tool 41 uit BoekTweePuntNul

imageEen interessante vraag is: Wat is de toekomst voor Hyves? Wordt het vriendennetwerk een digitaal kerkhof van ‘dode profielen’ of is het een perpetuum mobile? Een eerder waargenomen trend op onder andere de sociale netwerksite Friendster is dat eerst een enorme groei te zien is die daarna weer afneemt doordat leden minder actief worden of verhuizen naar een ander netwerk (pdf: Donath & Boyd, 2004). Echter, de toekomst laat zich moeilijk voorspellen, aangezien Friendster de laatste jaren weer gegroeid is (bron: Alexa.com).

Middelbare scholieren creëren relatief veel content op Hyves vergeleken bij studenten en werkenden. Ze zijn bijvoorbeeld actiever met het plaatsen van video’s en houden vaker blogs bij. Ook gebruiken zij Hyves meer om nieuwe vrienden te maken.

Werkende dertigplussers kwamen er als allerlaatste bij op Hyves, waarschijnlijk doordat zij nog moeten wennen aan ‘digitale’ vrienden en niet met de huidige toepassingen van Internet zijn opgegroeid, zoals jongeren. (bron: http://sync.nl/over-hyvers-en-the-networked-individual/)

Hyves 2 min 16 sec

Links
www.hyves.nl
http://sync.nl/over-hyvers-en-the-networked-individual/

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.