GOOGLE READER

tool 35 uit BoekTweePuntNul

imageWeb kopij lezen via een RSS-lezer bespaart de internetter surf- en zoektijd. De programma’s zijn bedoeld voor internetters die snel en gericht op de hoogte willen komen van het actuele aanbod in hun interessegebied op internet. RSS wordt veel toegepast bij websites die frequent worden bijgewerkt, nieuwssites, community sites en weblogs. Maar ook hebben sites als Marktplaats.nl en Speurders.nl onderaan iedere rubriek een logo die naar het RSS-adres van de betreffende rubriek verwijst. Handig voor als je van alle nieuwe advertenties direct op de hoogte wilt komen.
Tegenwoordig kun je je ook abonneren op de fotostromen van bekenden op fotoboekdiensten zoals Flickr, videosites als YouTube.com en audio- en videoproducties die op weblogs verschijnen. imageRSS feeds zijn over het algemeen te herkennen aan de aanwezigheid van een rechthoekig, oranje blokje met daarin de witte letters XML of een blauw blokje met de tekst RDF. Andere mogelijkheden zijn louter tekstuele verwijzingen in bewoordingen als RSS, RDF en XML, al dan niet in combinatie met de term ‘syndicatie’. Deze tekst of afbeelding is met een hyperlink verbonden met de RSS-feed. Het internetadres van de RSS-feed kan simpelweg gekopieerd worden door op de rechter muisknop te klikken, gevolgd door het commando ‘Kopiëren’. De link moet vervolgens in de RSS-lezers ‘geplakt’ worden.

Links:
http://www.google.com/reader
Uitleg over readers: http://weblog.r-win.com/losse_html/rss.html

tool uit: image

This entry was posted in Webtools and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.